Lo Vilot II (Reflexions i flexions)

06 de maig, 2006

Botifler

Feia temps que no llegia aquesta paraula. L’havia escoltat al final del segle XX .... semblava que l’havien tret del diccionari.

Que vol dir Botifler? Dons sembla que correspon a: “No penses com jo i per tant ets un traïdor”. Es evident que te un significat però quant, sense tenir mes arguments, es fa servir es per desqualificar, per insultar, al altre tractant-lo de antipatriota, col·laboracionista. Això es passar-se de la ratlla. Pràcticament et diuen (de jove m'ho va una fanática, que avui dia està en tractament psiquiatric) que ets un venut i renegat.

Diuen que els extrems es toquen .. i tant .. es tant antipatriota qui ho es, com qui fa servir la paraula. Els meus compatriotes no son així, la majoria son gent que acceptem altres cultures i altres pensaments, al cap hi a la fi Catalunya a estat un lloc de pas, on, d’una manera o altra, hem confluït. Però una minoria, generalment amb falta d’identitat (majoritàriament parlant), son els que pensen que això es seu en exclusivitat i que sempre han estat aquí. No s’adonen, però son els que estan destrossant al país i fer mal als que volem viure en pau.

Qui ho diu no s’adona (poso el que se’n diu el benefici del dubte) que s’apropa a les tesis corresponents de qui pretén definir. Qui ho ha dit, finalitza cridant visques a tort i dret ... com si això fos la guerra o la pretengués ... amb un fanatisme fora del tot racional.

Per un moment, canviant les sigles, semblava una proclama totalment facista. Si canviem l’escenari i els actors es lo mateix que rebutgem i que surt del altre cantó de l’Ebre.

En aquesta guerra que no m’hi busquin, no m’hi trobaran ... vull lo millor pel meu país però, com qualsevol ben nascut, no faré cas als “Morales” catalanistes ... Voldria la independència, no hi ha dubte possible, però un cop assolida aquest tipus de persones pretendrien governar-nos. Es quedarien amb els braços plegats? ... no, el que voldrien es instaurar el pensament únic, el seu. I això aquí i arreu se’n diu dictadura i fascisme ...

Que no, que vull democràcia. Que es imperfecta?, ja ho se. Però te una ventatja, essencial i bàsica .... qualsevol pot dir el que pensa, fins hi tot ells.

Pugui o no coincidir amb els meus pensaments .. el que no es pot fer es desqualificar (no per rasa, per sexe, per classe social ...), desqualificar o insultar per no pensar com ells.

Un dret fonamental que tenim i que ens diferencia dels animals ... o d’alguns animals.

1 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

<< Home