Lo Vilot II (Reflexions i flexions)

22 d’abril, 2006

Fumant .. Anar-hi anant

Os imagineu, en una lleixa d'un supermercat, un producte on posi, per exemple :

Les autoritats sanitàries adverteixen que les sardines poden MATAR?

Algú s’ho imagina? ..... os ho imagineu? Segur que immediatament retiren el producte .. que el consum de tabac pot matar? Fora !!! Un sol mort, una sola contraindicació mortal i es retira l’article. Per exemple, “només” han mort 150 persones, en tot el mon, per la grip aviaria i estan foten un merder de pel·lícula. I per les vaques boiges ... quant morts? ... i cada dia era noticia ... fins hi tot el cotxe “pot matar” .... res, prohibit.


Dons un producte que ho porta a l’etiqueta i en gros es el tabac. Perquè el deixen vendre? Perquè ho poden i no fan res, .. perquè? ... per netejar-se les mans (digueu-li mans, digueu-li consciència) i continuar cobrant impostos. No seria mes fàcil prohibir-lo? Ho passaríem mal durant un temps, es la veritat .. 2-3 setmanes? .. i que? ..... quin remei, ho superaríem .... després tots sans .... dons perquè ho deixen vendre?

Saben que estem enganxats, es una droga igual o pitjors que les altres
Com que ho sabem i amb l’excusa de minimitzar el consum ens amenacen amb pujar els preus (de fet ja es força car, altra cosa es que amb l’Euro no ho sembla).

Estem proscrits i, si ens queixem, ningú ens farà costat. Fumar no està de moda, s’han encarregat de ficar a la resta de la població en contra. Han fet una bona feina.
Però el rerafons del augment de preu es que s’incrementa, i molt, la recaptació per impostos, no que ens vulgui protegir. Son 2+2=4.

En l’època que vàrem començar, ningú ens va advertir que això era dolent (parlo de fa molts anys). A les pel·lícules, obres de teatre, etc., els líders, els actors coneguts, fumaven i les senyores d’alta societat també. Era el mirall on on ens teníem que mirar i l’exemple a seguir.
Ara, al primer mon, han fet la feina- Però al segon i al tercer no esta prohibida la publicitat. Es com mirar al passat i veure que van fer amb nosaltres. Creen un mercat i després el penalitzen. Com han fet amb els cotxes i la benzina, igual.

En fi, que com sempre, a pagar .. com passarà amb altres coses ... se’n parla, al Regne Unit de posar un impost als productes alimentaris amb greix afegir. Està clar quin tipus de gent menja això ... els que no poden menjar gambes, per exemple, m’explico?. Dons .... mas de lo mismo.
Curiosament, aquesta setmana, s'ha publicat que a
España, Itàlia i Suècia la mitjana de vida es superior als 80 anys ... com a mínim als països del Mediterrani es fuma, diuen que com la mitjana europea .... pos menys mal, sinó ho féssim ens sortim del mapa ... en fi, que fa tufilluuuuuu.

Ah !!! i no em diguin que sanitàriament val calers. Hem de recordar (potser fa falta) que tots ens morim, tots. I si al final arribem als 100 (tot pot ser en aquest segle) mes calers gastarem en sanitat. O qui gasta realment diners, els joves?. Així que, deixeu-nos morir en pau ... que tots ho farem, tard o d'hora.

Tot i ser macabre .... si els que fumen diuen que morim 10-15 anys abans, en lloc de gravar (recordem altre vegada que tots la “palmem”) el que fem es estalviar en jubilació en aquest temps que avancem a la resta ....ningú ha fet números?. NO, això no interessa .... es admetre masses coses i sobre tot no podrien pujar els preus.

Per acabar. Em faran creure, que amb els anys que la gent fuma (posem només els darrers 50, tot i que son molts mes), amb els diners que s’han recaptat (mundialment parlant) no han tingut temps de trobar l’antídot? ... i volen que m’ho cregui? ... senzillament no interessa.

En fi .... això del diari virtual es com una teràpia ... puc dir el que em doni la gana ... i et quedes ... ufff, que a gust. Ho recomano.

P.D.: Per cert, les teràpies per deixar l’hàbit, l’addicció, no entra per la SS i son carisimes. Un altre negoci està en marxa, el farmacèutic .. o per un cantó o per l’altre.I l’OTAN ??? Anar-hi anant! Anar-hi anant! Anar-hi anant! (La Trinca - 1981)

1 Comments:

  • Hola,

    Interessant tema. Si em diguèssin d'aplicar un calificatiu a la llei reguladora de consum del tabac aquest seria HIPÒCRITA.

    Fumar és dolent, no hi ha dubte, i pot provocar la mort de qui té l'hàbit. A més a més, el fum és molest i perjudicial per qui no fuma. Sincerament, cal regular per garantir els dret de fumadors i no fumadors.

    Poc temps després de l’aprovació de la llei “anti-tabac” va començar a aparèixer notícies als medis de comunicació sobre el suposat nombre de víctimes que provocava la contaminació atmosfèrica, segons dades de la UE. Ja fa temps que es diu que practicar un esport a l’aire lliure a una gran ciutat com Barcelona no és el millor per la salut, ja que la necessitat de més oxigen que provoca l’exercici fa que es “consumeixi” més quantitat de productes nocius suspesos a l’aire. Conec gent radicalment anti-tabac que no té cap problema de no fer cas d’aquesta recomanació, i fa footing, bicicleta,... sense alarmar-se per res, fins i tot en èpoques on l’smog és ben present.

    Bé, fumar pot matar i cal establir una reglamentació, la contaminació pot matar i...

    http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=5&idioma=CAT&idnoticia_PK=297313&idseccio_PK=11&h=060420

    Els ciutadans haurem d’assumir el cost econòmic, però el perill sobre la salut no el publicaran als quatre vents com el tema del tabac, perque només és parla del CO2 però, què més es llença que no es mesura? Tot plegat, una legislació hipòcrita basada en la mentida, i uns extremistes no fumadors amb unes catarates als ulls que no veuen més enllà de la punta dels seu nas.

    Salutacions

    By Blogger Josep Maria Puig, at 9:17 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home